Nieuwsbericht 11 april 2024
11 april 2024

Patiënten en dierbaren gezocht voor onderzoeksproject PREFERENCE

Deel dit bericht

Patiënten en dierbaren gezocht voor onderzoeksproject PREFERENCE

Een uurtje praten met een onderzoeker over jouw behoeften, overtuigingen en barrières in de ondersteuning in de herstelfase na de operatie.

Onderzoek naar behoefte aan herstelzorg 

Patiënten met kanker in de spijsverteringsorganen gaan na een ingrijpend medisch traject steeds sneller naar huis. Echter, ook na de ziekenhuisopname hebben patiënten behoefte aan zorg. Voor deze groeiende en kwetsbare patiëntengroep is het van belang om passende herstelzorg te ontwikkelen, die aansluit op de behoeften van de patiënt. In het project PREFERENCE onderzoekt Hogeschool Utrecht hoe we patiënten met kanker in de spijsverteringsorganen na een operatie optimaal kunnen ondersteunen in hun lichamelijk herstel, kwaliteit van leven en participatie, en hoe we deze zorg kunnen personaliseren.

Online of fysiek gesprek

Het onderzoeksproject PREFERENCE is op zoek naar patiënten en dierbaren die een uurtje willen spreken met een onderzoeker. Heb je of een dierbare afgelopen jaar een darmkanker operatie gehad, dan kun je meedoen aan het onderzoek. Het gesprek kan online of fysiek, afhankelijk van de voorkeur van de deelnemer. De gesprekken vinden in april en mei plaats.

Interesse?

Geïnteresseerden kunnen zich melden via de mail naar Elja Reijneveld elja.reijneveld@hu.nl  of bij Carla Agasi-Idenburg carla.agasi-idenburg@hu.nl onder vermelding van Preference.

Laatste artikelen