Nieuwsbericht 14 juli 2023
14 juli 2023

Jouw medische informatie over kanker, wie mag het zien?

Deel dit bericht

Jouw medische informatie over kanker, wie mag het zien?

De zorg verandert. Zo wordt medische informatie nu digitaal verzameld en niet meer op papier bewaard. Als je kanker hebt, gaat het bijvoorbeeld over de soort tumor en behandelingen. Deze informatie wordt opgeslagen in jouw medische dossier van het ziekenhuis. Dit kun je ook zelf bekijken, door in te loggen in je patiëntportaal. Wij zijn benieuwd of je dat al wel eens hebt gedaan, of juist niet. Jouw medische informatie kan ook belangrijk zijn voor andere mensen dan je eigen arts, bijvoorbeeld voor andere ziekenhuizen of voor onderzoek naar kanker in Nederland of zelfs daarbuiten. Daar kunnen toekomstige kankerpatiënten ook mee geholpen zijn. Medische informatie over kanker wordt dan opnieuw gebruikt. Wat vind jij ervan als jouw informatie over kanker wordt gedeeld met anderen?

Zorg verbeteren en patiëntvriendelijker maken

Samen met de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) houden wij een Doneer Je Ervaring-peiling ‘Jouw medische informatie over kanker, wie mag het zien?’ Door te weten hoe mensen met kanker het patiëntportaal gebruiken, kunnen we ziekenhuizen helpen de zorg patiëntvriendelijker te maken. Daarnaast willen artsen en onderzoekers graag medische informatie van patiënten opnieuw gebruiken om de zorg te verbeteren door wetenschappelijk onderzoek te doen. Om te weten wat kankerpatiënten hiervan vinden hebben wij als kankerpatiëntenorganisaties deze vragenlijst gemaakt.

Deel je ervaring

Deze vragenlijst is bedoeld voor mensen van 18 jaar en ouder die kanker hebben of hadden. We horen graag jouw ervaring. Wil je die delen? Je hoeft je naam niet in te vullen, dus je blijft anoniem. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. De vragenlijst staat open tot 1 augustus 2023. De resultaten worden op 10 oktober gedeeld op nfk.nl en darmkanker.nl. Onze dank is groot!

Vul hier de enquête in

Laatste artikelen