Nieuwsbericht 28 juni 2023
28 juni 2023

Vul de vragenlijst in over het controletraject na behandeling dikke darmkanker

Deel dit bericht

Vul de vragenlijst in over het controletraject na behandeling dikke darmkanker

‘Ook in het controle traject houdt de ziekte je bezig,’ aldus Kelly en Esmee. Zij onderzoeken, samen met hun collega’s uit het Erasmus MC, het Amphia en het IJsselland ziekenhuis, de kwaliteit van leven van patiënten in het controle traject na de behandeling voor dikke darmkanker. ‘We gaan een platform ontwikkelen om patiënten in het controletraject te ondersteunen. Om dit te bereiken willen we weten waar de behoeften liggen van de patiënt in het controletraject.’

Ontwikkeling platform

Het Erasmus MC gaat een platform ontwikkelen, in de vorm van een website of applicatie, voor patiënten die dikke darmkanker hebben gehad. Het platform kan gebruikt worden in het controletraject. Het controletraject start op het moment dat alle complicaties na de operatie verholpen zijn. Het bloed wordt gecontroleerd op terugkeer van de ziekte door middel van het prikken van de tumormarker CEA. Om dit platform goed vorm te geven, hebben wij focusgroepen en interviews georganiseerd om met patiënten over de inhoud van het platform te praten. Op basis van die informatie is deze vragenlijst samengesteld.

Vul de vragenlijst in

Zit (of zat) jij in het controle traject en wil jij helpen dit doel te bereiken? Via onderstaande link kun je de vragenlijst invullen over jouw ervaringen en hoe jij het platform zou willen invullen. De vragenlijst bestaat uit 5 korte onderdelen en duurt 15 tot 20 minuten. Heel erg bedankt!

Vul hier de vragenlijst in. 

 

 

 

Laatste artikelen