Nieuwsbericht 25 juli 2022
25 juli 2022

Denk mee over het verbeteren van de darmkankerzorg m.b.v. digitale middelen

verbeteren van de darmkankerzorg
Deel dit bericht

Denk mee over het verbeteren van de darmkankerzorg m.b.v. digitale middelen

RIVM en LUMC doen onderzoek naar zorgverbeteringen voor mensen met darmkanker. De focus in dit onderzoek ligt op de mogelijkheden die digitale middelen bieden, zoals een patiëntenportaal, beeldbellen en thuismetingen. In september en oktober 2022 gaan de onderzoekers hierover graag in gesprek met mensen die leven met en na darmkanker. Heb jij interesse om deel te nemen?

Het gesprek vindt plaats in de vorm van een groepsinterview met ongeveer 5 deelnemers. Dit gesprek duurt 1,5 uur. Ter voorbereiding op het gesprek wordt je gevraagd een korte digitale vragenlijst in te vullen (+- 10 minuten). Als dank voor jouw deelname ontvang je een cadeaubon van 25 euro. Afhankelijk van de voorkeur van de deelnemers vindt het gesprek digitaal of op locatie plaats.

Alles wat wordt besproken in het groepsinterview, wordt anoniem verwerkt. Jouw naam of de naam van je zorgverleners zullen dus nergens terug te lezen zijn.

Wie kan er deelnemen?

Mensen met darmkanker die:

  • op dit moment een behandeling voor darmkanker ondergaan óf deze al hebben afgerond (maximaal 5 jaar geleden).
  • enige ervaring hebben met digitale zorg (zoals online informatie opzoeken, videobellen met je arts of inloggen in het portaal van jouw ziekenhuis).
  • de Nederlandse taal spreken.

Opgeven voor dit onderzoek

Als je wilt deelnemen kun je je opgeven via dit formulier. De onderzoekers nemen daarna contact met je op.
Heb je nog vragen of opmerkingen? Dan kun je contact opnemen via liza.van.deursen@rivm.nl

Laatste artikelen