Nieuwsbericht 13 april 2021
13 april 2021

Stichting Darmkanker zoekt jou!

Deel dit bericht

Stichting Darmkanker zoekt jou!

Stichting Darmkanker is dé plek waar mensen die worden of zijn geconfronteerd met darmkanker terecht kunnen. De vrijwilligers die bijdragen aan deze stichting zijn actiegericht en zetten zich met hart en ziel in, samen met andere vrijwilligers en een landelijk bureau met betaalde krachten. Zo maken we ons samen sterk om de kwaliteit van zorg en leven voor mensen die darmkanker hebben (gehad) te verbeteren. Wil jij je ook hiervoor inzetten? Bekijk onderstaande vacatures.

Vacatures bij Stichting Darmkanker

Team patiëntenparticipatie in wetenschappelijk onderzoek (PPO)
Wil jij meelezen en meedenken over wetenschappelijk onderzoek? Kom dan bij ons team patiëntenparticipatie in wetenschappelijk onderzoek (team PPO). Samen met andere vrijwilligers zet jij je in om onderzoek en innovatie te stimuleren. Je beoordeelt onderzoeksvoorstellen, maakt kennis met de onderzoekers zelf, neemt deel aan adviesgroepen en levert zo een bijdrage aan onderzoek naar darmkanker.

Team communicatie
Wil jij meedenken of meehelpen bij de website, nieuwsbrieven en folders? Bij team communicatie help je mee bij het ontwikkelen van betrouwbare en actuele informatie. Onze website www.darmkanker.nl is recent gelanceerd. Nu gaan we aan de slag met onder andere folders en de nieuwsbrief. Ook zijn we op zoek naar ervaringsverhalen die we kunnen delen.

Contactgroep
Ben jij ervaringsdeskundige en wil jij graag anderen helpen die door darmkanker getroffen zijn met tips en advies? Of door een luisterend oor te bieden? De vrijwilligers van onze contactgroep zetten zich in voor lotgenotencontact. Dit kan individueel zijn, maar ook tijdens bijvoorbeeld themabijeenkomsten of symposia.

Team belangenbehartiging
Wil jij je inzetten voor verbetering van kwaliteit van zorg en leven? Ons team belangenbehartiging komt op voor mensen die darmkanker hebben of hebben gehad. Dit doen zij door deel te nemen aan projecten, maar ook door input te geven tijdens bijvoorbeeld symposia.

Goed om te weten

  • We werken met een vrijwilligersbeleid waarin samenwerkingsafspraken en regelingen zijn vastgelegd. Vrijwilligers worden ondersteund door een landelijk bureau, die met je meedenkt en -helpt.
  • Nieuwe vrijwilligers worden gekoppeld aan een ‘maatje’. Je kunt ‘meelopen’ met een andere vrijwilliger om te zien of deze vrijwilligersfunctie aansluit bij wat je wilt gaan doen.
  • Voordat je echt aan de slag gaat volg je eerst een bijbehorende cursus bij PGOsupport. Je doet hier kennis op om de vrijwilligersfunctie goed uit te kunnen voeren. Daarna kun je, in overleg, nog vervolgcursussen volgen om je kennis verder te vergroten.

En, heb je interesse?

Wil jij je aanmelden als vrijwilliger bij Stichting Darmkanker? Of wil je (vrijblijvend) meer informatie? Stuur een email naar info@darmkanker.nl o.v.v. ‘interesse in vrijwilligerswerk’ en we nemen contact met je op. Je bijdrage mag groot maar ook klein zijn, afhankelijk van wat bij jou en jouw situatie past. Alle hulp is welkom!

 

Laatste artikelen