Nieuwsbericht 3 januari 2022
3 januari 2022

KWF financieert onderzoek naar dunnedarmkanker

onderzoek naar dunnedarmkanker
Deel dit bericht

KWF financieert onderzoek naar dunnedarmkanker

Dankzij een financiering van ruim 780 duizend euro, toegekend door KWF Kankerbestrijding, kan het Catharina Kanker Instituut, samen met het Amsterdam UMC, onderzoek gaan uitvoeren naar dunnedarmkanker. Het onderzoek van prof. dr. Ignace de Hingh streeft naar het verbeteren van de zorg en behandeling voor patiënten met deze vorm van kanker.

Onderzoek naar dunnedarmkanker

Het onderzoeksproject waar oncologisch-chirurg De Hingh bij betrokken is, moet zorgen voor verbetering van behandeling en uitkomsten van patiënten met dunnedarmkanker. Deze vorm van kanker komt in tegenstelling tot kanker in de dikke darm weinig voor.

‘Er is nog maar weinig onderzoek naar gedaan en er is nauwelijks onderbouwde kennis hoe we deze patiënten kunnen behandelen. En dat is frustrerend voor patiënten en behandelaars’, zegt De Hingh op de website van het Catharina Ziekenhuis.

Richtlijn voor behandeling

KWF heeft ruim 780 duizend euro beschikbaar gesteld om de ontstaanswijze van dunne darmkanker te ontrafelen, om een landelijke registratie op te zetten en om uiteindelijk tot een richtlijn voor behandeling te komen. ‘Een unieke kans om de overlevingskansen en kwaliteit van leven voor deze patiënten te verbeteren.’

Bron: Catharina Ziekenhuis

Laatste artikelen