Nieuwsbericht 19 maart 2021
19 maart 2021

Maak kennis met Stichting Darmkanker

Deel dit bericht

Maak kennis met Stichting Darmkanker

Afgelopen jaar kregen ongeveer 12.000 Nederlanders de diagnose darmkanker. En ongeveer 82.800 mensen leven met of zijn behandeld voor dikkedarmkanker. Vanaf nu is er een plek waar zij én hun naasten terecht kunnen: Stichting Darmkanker.

Als je te horen krijgt dat je darmkanker hebt, komt er veel op je af. Je hoofd zit vol vragen:

  • Wat staat mij te wachten?
  • Welke behandelingen zijn er?
  • Kan ik hierover meebeslissen?
  • Hoe ga ik om met gevoelens als angst of boosheid? Of dat sombere, eenzame gevoel?
  • Hoe praat ik met mijn partner of vrienden over mijn diepste angsten
  • Hoe ga je om met vermoeidheid of andere klachten?

Regie en lotgenotencontact

Stichting Darmkanker staat mensen die darmkanker hebben of hadden bij. Met betrouwbare, begrijpelijke informatie en contact met ervaringsdeskundigen bijvoorbeeld. Daarbij gaat het niet alleen over feitelijke informatie, ook de beleving staat centraal: hoe kun je omgaan met wat er op je pad komt? Hoe krijg je weer de regie?

Zorg verbeteren

Ook behartigt Stichting Darmkanker de belangen door zich hard te maken voor goede zorg. De stichting stimuleert wetenschappelijk onderzoek en vernieuwingen die van belang zijn voor mensen die darmkanker hebben (gehad). Dat zien we breed: van vroegtijdige opsporing tot behandeling en het leven met de langetermijneffecten.

Juiste behandeling, beter leven

Uiteindelijk hebben we één doel: dat is dat iedere darmkankerpatiënt de juiste behandeling krijgt én een lang(er) en beter leven heeft. De kwaliteit van leven en de beleving van de patiënt staan centraal in alles wat wij doen.

Steun Stichting Darmkanker

Wij kunnen dit alles alleen bereiken met jouw steun. Word daarom donateur of vrijwilliger van Stichting Darmkanker. Zo kunnen we ons blijven inzetten voor een optimale kwaliteit van leven en zorg voor mensen die getroffen zijn door darmkanker. Nu en in de toekomst.

Steun ons

Laatste artikelen