Video’s Zorgpad Colorectaal

Onder leiding van Patientenbegrijpen lanceerden we in 2022 een eerste set van 5 video’s over het zorgpad Colorectaal. In 2023 zijn er 5 nieuwe video’s toegevoegd. Hiervoor werkten we nauw samen met specialisten uit zes ziekenhuizen en kanker.nl. De video’s geven begrijpelijke informatie over het zorgpad, om zo de voorlichting een boost te geven. “Samen beslissen start immers met een goed voorgelichte patiënt.” Ook daarom zijn alle video’s vrij beschikbaar voor alle zorgverleners in Nederland. 

Wil je weten wat Stichting Darmkanker voor jouw patiënten kan betekenen? Lees onze flyer

Links naar de video’s

Alle video’s zijn te vinden op Colorectaal Videovoorlichting. Op dit moment hebben de volgende onderwerpen een eigen video:

Hele zorgpad in videovorm

Het streven is om het hele zorgpad in videovorm uit te leggen in een set van circa 15 video’s. De uitleg is in begrijpelijke taal en wordt ondersteund door animaties. Ook zijn de video’s ondertiteld in Turks, Klassiek Arabisch en Engels. Zo is de informatie begrijpelijk voor iedereen.

“Samen beslissen begint met goede informatievoorziening. Deze betrouwbare Informatie, die we gemaakt hebben met patiëntenvereniging en zorgverleners, is nu voor alle patiënten in Nederland beschikbaar,” aldus Prof. Dr. Miriam Koopman.

De video’s zijn onder andere gesponsord door Merck BV en Pierre Fabre. Door multisponsoring verwachten de partners meer partijen te kunnen binden om de complete set te realiseren.

Flyer Patiënt en begrijpen

De flyer over de video’s. Klik op de afbeelding om de .pdf te openen.

Wil je weten wat Stichting Darmkanker voor jouw patiënten kan betekenen?

Lees onze flyer!