Nieuwsbericht 7 maart 2024
7 maart 2024

Hoe ga je om met extreme vermoeidheid?

Deel dit bericht

Hoe ga je om met extreme vermoeidheid?

Veel kankerpatiënten ervaren (extreme) vermoeidheid tijdens of na de behandeling. Dit kan alle aspecten van het leven beïnvloeden, waardoor veel mensen zich ook gestrest en depressief voelen. Maar wat veroorzaakt deze vermoeidheid? En hoe kun je ermee omgaan?

Bram Kuiper ontwikkelde samen met zijn team de ‘Untire Now’ app die mensen effectief helpt met vermoeidheid bij kanker. De app biedt tips en oefeningen bij thema’s als stress, slecht slapen, angst, grenzen stellen en beperkt kunnen bewegen. Het motto van Bram luidt: ‘Elke vermoeide (ex)kankerpatiënt is er één te veel, want we kunnen er iets aan doen’.

Tijdens het seminar ‘Samen Beslissen: hoe doe je dat? Zo!’ op 27 maart zal Bram samen met internist-oncoloog Rutger Koornstra een workshop geven over vermoeidheid bij kanker en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Deze workshop moedigt het gesprek aan tussen zorgverlener en patiënt om van elkaar te leren en erachter te komen wat een patiënt nodig heeft tijdens en na de behandeling.

Het seminar zal plaatsvinden in het Domus Medica in Utrecht en tussen 10:00 en 17:00 uur zijn er verschillende lezingen, trainingen en workshops te volgen. Geïnteresseerd? Klik hier voor meer informatie over het programma, de workshops, de sprekers en de aanmeldlink.

Laatste artikelen