Nieuwsbericht 15 september 2023
15 september 2023

Videovoorlichting voor patiënten met darmkanker vrij beschikbaar door unieke samenwerking

Deel dit bericht

Videovoorlichting voor patiënten met darmkanker vrij beschikbaar door unieke samenwerking

Onder leiding van Patientenbegrijpen lanceerden we in 2022 een eerste set van 5 video’s over het zorgpad Colorectaal. Vandaag is er een nieuwe set van 5 video’s aan toegevoegd. Hiervoor werkten we nauw samen met specialisten uit zes ziekenhuizen en kanker.nl. De video’s geven begrijpelijke informatie over het zorgpad, om zo de voorlichting een boost te geven. “Samen beslissen start immers met een goed voorgelichte patiënt.” Ook daarom zijn alle video’s vrij beschikbaar voor alle zorgverleners in Nederland.

We streven ernaar om het hele zorgpad in videovorm uit te leggen in een set van ongeveer 15 video’s. Met uitleg in begrijpelijke taal en ondersteuning door duidelijke animaties. Ook is er ondertiteling beschikbaar in Turks, Klassiek Arabisch en Engels. Zo is de informatie te begrijpen voor iedereen.

Bekijk alle video’s via: www.darmkanker.nl/videos-zorgpad-colorectaal/

Mooie stap

“Patiënten hebben recht op goede voorlichting. Met behulp van videovoorlichting kunnen we borgen dat informatie die soms lastig te begrijpen is, op een eenduidige en eenvoudige manier wordt uitgelegd. En die informatie heb je gewoon nodig om mee te kunnen beslissen over je leven en wat voor jou de beste zorg is. Zo’n beslismoment is al spannend genoeg. Met het realiseren van deze eerste set video’s zetten we een mooie stap in het ondersteunen van het gesprek tussen arts en patiënt. Samen komen we zo tot de best passende zorg,” zegt Jan Hobbelen, directeur van Stichting Darmkanker.

Laatste artikelen