Nieuwsbericht 26 juli 2023
26 juli 2023

“Het is heel moeilijk om te leven met het besef dat je geen toekomst meer hebt.”

Deel dit bericht

“Het is heel moeilijk om te leven met het besef dat je geen toekomst meer hebt.”

Schrijfster Hiske Dibbets is vorige week op 56-jarige leeftijd overleden aan darmkanker. In haar laatste boek, ‘Niet niks, een jaar met de dood op mijn hielen’, schrijft ze ontluisterend eerlijk over de ziekte, de dood en haar leven.

Drie jaar geleden meldt Dibbets zich in het ziekenhuis met darmklachten. Nog geen week later krijgt ze de diagnose darmkanker. Ongeneeslijk. Dibbets besluit een boek te schrijven om grip te krijgen op de ongrijpbare ziekte. In een interview met het Parool in mei vertelt ze: “Wat ik meemaakte, was zo groots en verdrietig en afgrijselijk, en zo anders dan alles wat ik ervoor had meegemaakt, dat ik dat domweg voor mezelf op een rijtje wilde zetten. Ik had het gevoel dat niemand begreep waar ik doorheen ging. Je kúnt daar ook niet de hele dag over praten, want dan worden mensen gek van je. Bovendien kon ik mijn gevoelens veel beter verwoorden op papier.”

‘Niet niks’ is een rauw, nuchter en eerlijk boek waarin Dibbets schrijft over de paniek na de diagnose, de ellende van alle bijwerkingen en de onmacht van haar eerste artsen om de juiste toon aan te slaan. Je kunt het boek hier bestellen bij Uitgeverij Balans.

 

Fotograaf: Daya Cahen

 

Laatste artikelen