Nieuwsbericht 31 maart 2023
31 maart 2023

“Ik hoop dat mensen op een gezonde manier schrikken van mijn verhaal”

Deel dit bericht

“Ik hoop dat mensen op een gezonde manier schrikken van mijn verhaal”

Kom in actie met Jess voor Darmkankermaand

Jess Oberlin is 37 jaar oud wanneer ze hoort dat ze darmkanker heeft. De diagnose: stadium 4 en uitgezaaid. Gelukkig slaat de chemo aan, er wordt een stuk darm weggehaald en alle kankercellen zijn nu weg. Tijdens Darmkankermaand vraagt Jess aandacht voor de eerste signalen van darmkanker en ze zamelt geld in voor onderzoek. Ze hoopt mensen te motiveren om naar hun poep te kijken, signalen serieus te nemen en op tijd naar de dokter te gaan. Kom nu in actie samen met Jess!

Neem symptomen serieus 

“Darmkanker staat bij veel mensen bekend als een ziekte die alleen bij ouderen voorkomt, maar ook jongeren kunnen darmkanker krijgen. Veel mensen zijn zich niet bewust van de eerste signalen, waardoor het vaak op een laat stadium ontdekt wordt.” Ook bij Jess was dit het geval. Ze had buikkrampen, bloed bij haar ontlasting en was erg moe. Zowel de arts als Jess namen de symptomen niet serieus, want ze had een druk leven en een lange tijd last van aambeien en menstruatieklachten. De ontwerpster wil met haar acties vooral jongeren bewust maken van darmkanker en taboes doorbreken. 

Dancing with Darkness

Tijdens én na Darmkankermaand komt Jess in actie met diverse activiteiten. Zo vierde ze haar 38ste verjaardag groots in Eindhoven met een karaoke-event en binnenkort staat ze maar liefst 24 uur lang muziek te draaien. Ook lanceerde ze vijf podcast afleveringen. In de podcast ‘Dancing with Darkness’ gaat ze in gesprek met anderen over haar ziekte, depressie, vallen en weer opstaan. In de eerste aflevering gaat Jess in gesprek met Maag-Darm-Lever arts Manon Spaander. Beluister hier de podcast via Spotify of Apple Podcasts.  

Doneer nu

Tijdens Darmkankermaand komen er diverse mensen in actie voor darmkanker, waaronder Jess. Houd haar Instagram in de gaten om op de hoogte te blijven van alle evenementen. Wil je geld doneren aan de actie van Jess? Dat kan! Doneer nu op haar doneer pagina op www.MLDS.nl

Het is ook mogelijk om zelf in actie te komen voor Stichting Darmkanker! Van koekjes bakken tot hardlopen, alles kan. Maak hier eenvoudig een digitale collectebus en deel het op social media. Leuk voor een verjaardagsactie bijvoorbeeld. 

Laatste artikelen