Nieuwsbericht 1 maart 2023
1 maart 2023

Maart = Darmkankermaand

Deel dit bericht

Maart = Darmkankermaand

Maart is uitgeroepen tot internationale darmkankermaand. Wij vragen hier op 1 maart samen met andere partijen aandacht voor, want jaarlijks krijgen 12.000 mensen de diagnose darmkanker. Het is tijd om hier iets aan te doen. 

En dat kan. Want darmkanker is vaak goed te behandelen als je er vroeg bij bent. Voor mensen tussen de 55-75 jaar is er het bevolkingsonderzoek dat darmkanker of voorlopers daarvan tijdig kan opsporen. Overweeg om hieraan mee te doen. En wees daarnaast altijd zelf alert op de signalen die iets te maken kunnen hebben met darmkanker, bijvoorbeeld bloed bij de ontlasting. Het op tijd signalen van darmkanker is ontzettend belangrijk, want hoe eerder dit wordt ontdekt, des te beter de behandelopties en prognose zijn.

Ga naar www.bevolkingsonderzoek.nl om mee te doen aan het bevolkingsonderzoek.
Ga naar www.kanker.nl/darmkankersignalen voor de symptomen van darmkanker.

Darmkankermaand 2023

Houd onze website en sociale media pagina’s in de gaten, want gedurende Darmkankermaand volgen er meer berichten, ervaringsverhalen, onderzoeken en bijeenkomsten. Aan het einde van de maand lanceren wij ons gloednieuwe e-magazine!

Kijk voor meer informatie, lotgenotencontact, adviezen en meer naar:
IKNL – www.iknl.nl
Stomavereniging – www.stomavereniging.nl
KWF – www.kwf.nl
Prospectief Landelijk CRC Cohort – www.plcrc.nl
RIVM – www.rivm.nl
Bevolkingsonderzoek Nederland – www.bevolkingsonderzoeknederland.nl
Maag Lever Darm Stichting – www.mlds.nl
Stichting Darmkanker – www.darmkanker.nl

Laatste artikelen