Nieuwsbericht 8 september 2022
8 september 2022

Vandaag op TV: documentaire Privégesprekken over seksualiteit en kanker

Privégesprekken
Deel dit bericht

Vandaag op TV: documentaire Privégesprekken over seksualiteit en kanker

Seksualiteit en kanker, het blijft een lastig onderwerp. Kanker heeft invloed op de beleving van seksualiteit en intimiteit in een relatie. Hoe groot de impact is, verschilt per persoon. Geen verhaal is hetzelfde. In de documentaire Privégesprekken van Zeppers Film & HUMAN voeren drie koppels openhartige en intieme gesprekken over hun relatie tijdens en na kanker.

Privégesprekken

Maar liefst twee derde van de (ex-)kankerpatiënten geeft in een onderzoek van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) aan dat hun seksualiteit en intimiteit slechter zijn geworden. Ze ervaren lichamelijke problemen, maar ook andere problemen zoals: geen lust of zin in seks, geen opwinding, een veranderende seksuele relatie en een ander zelfbeeld. Onderwerpen die niet altijd aan bod komen tijdens en na de behandeling.

Privégesprekken is een intieme documentaire over een onderwerp dat nog altijd taboe is. In openhartige en zeer persoonlijke gesprekken vertellen drie koppels over de gevolgen van kanker op hun relatie, op de intimiteit binnen die relatie en op de seksualiteit.

De documentaire is vandaag te zien om 22.20 uur op NPO 2.

Seksualiteit en kanker

Waar kun je terecht als je als (ex)patiënt vragen over kanker en seks hebt? De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties heeft handige links voor je op een rijtje gezet. En in het najaar organiseren zij een vijftal online inspiratiesessies over kanker en seksualiteit voor zorgprofessionals en andere geïnteresseerden.

Laatste artikelen