Nieuwsbericht 11 oktober 2021
11 oktober 2021

Gezocht: Belangenbehartiger (28 uur per week)

Deel dit bericht

Gezocht: Belangenbehartiger (28 uur per week)

Ben jij op zoek naar een dynamische functie waarbinnen je op een breed en divers terrein opereert? Ben jij een doorzetter en een netwerker die zich graag wil inzetten om het dagelijks leven voor mensen met een stoma of pouch beter te maken? En die zich hard wil maken voor (onder meer) betere zorg en meer eigen regie voor mensen die worden of zijn geconfronteerd met darmkanker? Die op zowel maatschappelijk als individueel niveau het verschil wil maken? Dan is het landelijk bureau van de Stomavereniging en Stichting Darmkanker op zoek naar jou.

Wat ga je doen?
Je bent in deze functie verantwoordelijk voor de uitvoering van de belangenbehartiging van de Stomavereniging en van Stichting Darmkanker. Belangenbehartiging is daarbij een breed begrip en heeft betrekking op beleidsvorming op relevante thema’s, het initiëren en coördineren van projecten en activiteiten, het werven van fondsen en het – samen met de directeur en je collega’s – op de kaart zetten van de Stomavereniging en de Stichting Darmkanker.

Wie ben jij?

  • Je hebt een relevante opleiding van minimaal WO-niveau en minimaal 5 jaar werkervaring;
  • Je hebt bij voorkeur een achtergrond in de gezondheidswetenschappen of gezondheidsmanagement en ervaring met fondsenwerving of realiseren van projectfunding;
  • Je bent netwerker en communiceert moeiteloos met uiteenlopende interne en externe contacten, van bestuursleden en vrijwilligers tot vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties, medisch speciaalzaken, fabrikanten, beroepsverenigingen van artsen en verpleegkundigen en het College voor Zorgverzekeringen en de politiek aan toe;
  • Je beschikt over een relevant netwerk of de vaardigheden om dit snel op te bouwen;
  • Dankzij jouw managementkwaliteiten stuur je projectteams effectief aan en weet je je doelen te bereiken;
  • Je bent integer, analytisch, stressbestendig, een kei in organiseren en weet anderen te inspireren en enthousiast te maken voor je plannen.

Wie zijn wij?

Het landelijk bureau ondersteunt twee ambitieuze patiëntenorganisaties: de Stomavereniging en de nog jonge Stichting Darmkanker. Voor alle mensen met een stoma (dat zijn er 40.000 in Nederland) en mensen die leven met darmkanker of de gevolgen ervan (meer dan 80.000 mensen) willen wij het dagelijks leven beter maken. We maken ons er op verschillende manier hard voor dat zij de zorg, behandeling en informatie krijgen die zij nodig hebben om mee te beslissen over hun behandeling, hun werk weer op te pakken en zoveel mogelijk te kunnen genieten van het leven. Dat doen wij samen met onze 170 vrijwilligers, die zich verspreid over het hele land inzetten voor onze gezamenlijke doelen. Het landelijk bureau bevindt zich in het hart van Utrecht en telt zes collega’s voor jou, met wie je nauw zult samenwerken.

Zin om ons team te komen versterken? Stuur dan jouw motivatie, aangevuld met een uitgebreid CV, t.a.v. Jan Hobbelen (jan.hobbelen@stomavereniging.nl). De vacature is voor 24 – 28 uur per week, verdeling in overleg. De functie is ingedeeld in schaal 9 (medior) of schaal 10 (senior) conform de CAO sociaal werk. We bieden een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.

Deadline sollicitaties: 21-10-2021

Verwachte startdatum: 1-12-2021

Laatste artikelen