Nieuwsbericht 23 maart 2021
23 maart 2021

Anjo van Heijst

Deel dit bericht

Anjo van Heijst

Vandaag, 23 maart, is het precies een jaar geleden dat Anjo van Heijst overleed aan de gevolgen van darmkanker. Volgens de prognose zou ze nog maar 3 of 4 weken te leven hebben, het werden 5 jaren. In die tijd zette Anjo zich met hart en ziel in voor de werkgroep Darmkanker, waarmee zij de basis heeft gelegd voor Stichting Darmkanker. Zonder haar zou de stichting niet staan waar ze nu staat.

Hoewel ze wist dat haar tijd eindig was, heeft Anjo zich tot het eind toe volledig ingezet. Met name het beoordelen van wetenschappelijke onderzoeken had haar interesse, maar daarnaast heeft zij zich ook heel actief ingezet bij de organisatie van workshops en minisymposia en was zij ook voorzitter van het kernteam van werkgroep Darmkanker (wat nu Stichting Darmkanker is).

Stichting Darmkanker 2021

Sinds begin maart darmkankermaand is de website van Stichting Darmkanker live op www.darmkanker.nl, zodat mensen die getroffen zijn door darmkanker en hun naasten hun weg kunnen vinden naar steun en informatie. Daarnaast stimuleert Stichting Darmkanker wetenschappelijk onderzoek en vernieuwingen die van belang zijn voor mensen die darmkanker hebben (gehad). Met als doel dat iedere darmkankerpatiënt de juiste behandeling krijgt én een lang(er) en beter leven heeft.

Steun Stichting Darmkanker

Wil jij je ook inzetten voor een optimale zorg en kwaliteit van leven voor mensen die te maken krijgen met darmkanker? Meld je dan aan als donateur of vrijwilliger.

 

Laatste artikelen